Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

13. Mar 2012.

Одржан Збор грађана МЗ Чуруг

Збор грађана МЗ Чуруг који је одржан синоћ у Пословном центру „Европа“ су поред председнице Савета Месне заједнице Чуруг, Драгице Драгин присуствовали и већина чланова Савета МЗ Чуруг, док је одзив грађана био веома слаб.

        Драгица Драгин је обавестила присутне о ономе што се у оквиру делатности МЗ Чуруг дешавало у протеклој години, а акценат је био на комуналном уређењу центра села (паркова) и сеоског гробља. У центру села су постављене корпе за отпатке, постављена је нова кућица за одмор уместо старе која је била оштећена тако да је представљала опасност по грађане. Такође, на сеоском гробљу су постављене корпе за отпатке и контејнери за отпад, а постављене су чесме за коришћење воде за уређивање гробних места. Урађене су и помоћне просторије за алат те су сада обе просторије капеле у функцији. У предходном периоду су урађени и паркинзи испред храма и амбуланте, а замењен је и тротоар у улицама Милоша Обилића и Димитрија Туцовића.
        Од наменских средстава из месног самодоприноса покривена је нова школа и хала које су у изградњи. Месна заједница је учествовала и у организацији Вертепа заједно са школом и црквом, исто тако и у обележавању сеоске Славе, Спасовдана, те обележавању злогласне Рације. Такође, МЗ Чуруг је учествовала на конкурсима и добила строго наменска средства за уређење атарских путева и чишћење канала за одводњавање. Пошто у селу више нема месног самодоприноса МЗ Чуруг ради само поверене послове које добије од СО Жабаљ.
        МЗ Чуруг ове године планира да учествује у обележавању сеоске Славе која ће бити јубиларна јер се ове године навршава 150 година од почетка изградње велелепног храма Св. Вазнесења Господњег. Пошто је ово изборна година све планиране послове ће вероватно урадити нови сазив Савета. Такође, председница МЗ Чуруг Драгица Драгин је похвалила и рад удружења грађана са којима МЗ Чуруг има одличне односе и сарађује на свим пољима, уз напомену да је неповољна околност била чињеница да нема самодоприноса те МЗ Чуруг није могла да помогне њихове активности.
        У наставку, она је обавестила грађане да су решени имовинско правни односи у вези биоскопске сале и да постоји могућност да се конкурише за средства путем конкурса помоћу којих би се она довела у употребно стање. То би много значило Чуружанима због одржавања разних манифестација за које сада у селу не постоји адекватан простор.
У овом разговору учествовали су и остали чланови Савета МЗ Чуруг, а присутни грађани су им постављали питања. Међутим, евидентан је велики проблем, веома мали број присутних грађана на овом Збору.

13. Mar 2012.

Comments

  • Hvala mnogo na velikim naporima na uredjenju naseg sela.Bilo bi dobro da se na sajt stavi sta se sve planira za jubilej nase crkve jer i mi, koji vise ne zivimo u njemu, a u srcima ga nosimo, zelimo da pomognemo.
    (nada todorov, ro] milinkov, 15-Mar-2012 04:57:22 PM)
Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0230s