Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

7. Feb 2012.

Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода

Доласком хладног таласа и почетка снежних падавина, од четвртка увече, Чуруг се као и цела земља нашао у великим проблемима. У петак, првог дана непогода, МЗ Чуруг могла је да ангажује само мали трактор за одржавање паркова, који је више пута у току дана и касним вечерњим сатима чистио тротоаре у центру села.

Због обилних падавина и висине снега пијаца у Чуругу није радила у суботу, а највероватније неће ни радити у наредном периоду док снег не престане да пада и прочисти се пијачни простор, што захтева изношење веће количине снега из пијаце. По речима запосленог радника задуженог за рад и ред на пијаци нема ни заинтересованих за долазак на пијацу.

У суботу 4. фебруара, у јутарњим сатима, радници су једва успели да прочисте стазе кроз центар села због велике количине снега. Трактор није могао да чисти, па је одгуран у гаражу, а радници су ручно прочистили тротоаре како би омогућили кретање грађана. Од суботе су такође на гробљу ангажована додатна три радника као би се могла обавити сахрана и прочистити стазе на гробљу.
Прва машина за чишћење улица (путева) која је изашла на терен у Чуругу у петак 03.02.2012. године око 10 часова је трактор са грналом, власништво ОЗЗ „Чуруг“ која има склопљен уговор са ЈП „Развој“ Жабаљ за чишћење улица у Чуругу. Због изузетно високог снега, а велике километраже од преко 60 км асфалтираних и око 10 км неасфалтираних улица тешко се могло све одмах очистити. Због тога поједине улице нису биле проходне за саобраћај истог дана, поготово што грнало не може да се подигне или врати уназад, па су улице где нема довољно места за окретање остале неочишћене.
Другога дана, 4. фебруара, у јутарњим сатима дошло је до квара на трактору па је чишћење почело тек око 9 часова, што је успоравало кретање кроз насеље.
Због свих ових проблема, Бранко Стајић, председник општине Жабаљ, у недељу 5. фебруара послао је у помоћ „грејдер“ и у координацији са секретаром и председником савета МЗ Чуруг направљен је распоред на рашчишћавању паркинга испред Дома здравља, поште и у центру села. Рашчишћена су и аутобуска стајалишта, као и пут до депоније са делом депоније за смеће. „Грејдером“ је до асфалта очишћена главна улица, од улаза из правца Б. Градишта до излаза, пут за Жабаљ (регионални пут), а све због лошег чишћења од стране надлежних за ову деоницу регионалног пута.
Осим ове улице до бетона је очишћена и проширена ул. Милоша Обилића и С. Милетића коју иначе многи користе за теретни саобраћај као обилазницу Чуруга. Очишћен је и паркинг испред гробља, као и крајеви улица где трактор није могао да приђе.
У понедељак, 6. фебруара председник општине је ангажовао и „улт“ за чишћење делова улица кроз које није могао да прође трактор са грналом, као ни „грејдер“, а такође и за склањање снега са паркинга, стајалишта и раскрсница. „Улт“, власништво Милановић Душка - „Житна поља“, Чуруг успео је да прочисти улицу Кумановску, као и Бороњ насеље које до понедељка није било проходно за саобраћај. У понедељак су све улице у Чуругу биле проходне и очишћене, а општина је ангажовала већи број грађана који ће уз новчану надокнаду чистити сва аутобуска стајалишта, простор испред јавних установа као што су Дом здравља, пошта, стазе на гробљу и сва друга места где механизација не може да приђе.
Данас је због наставка падавина настављено са ангажовањем грађана, као и запослених у МЗ Чуруг на чишћењу снега испред јавних установа, у центру. И даље је у току ноћи ангажован трактор са грналом, док је у преподневним часовима активан „грејдер“ који је прочистио правац до депоније, као и поједине улице и паркинге у центру села.
Без обзира на све ове тешкоће због великих падавина Чуруг је нормално функционисао уз мања закашњења аутобуских полазака и долазака. Редовно су снабдеване све продавнице, а Дом здравља, пошта и друге установе су нормално радиле. Није било проблема у испоруци електричне енергије, гаса, воде. На стовариштима има довољно огрева, чак се и околна места снабдевају из Чуруга.

З. Симичић, секретар МЗ
7. Feb 2012.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0290s