Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

10. Aug 2009.

Завршена Чурушка регата 2009.

У Чуругу је 08. августа одржана седма по реду Чурушка регата на ревиру Стара Тиса.

         Окупљање учесника је почело и трајало до 9 часова на простору купалишта плаже (штранда), а пристигло је 27 екипа. Након пријављивања и осталих формалности караван чамаца је кренуо ревиром према Бачком Градишту где је био и циљ. Учесници су одморили код понтонског моста у викенд насељу. Расположење је било одлично, свака екипа је имала радио на коме су слушали музику. Након одмора регата је кренула даље, тј. назад према циљу (месту) са кога су и пошли. Било је врло интересантно гледати јер су неке екипе искористиле прилику да кувају котлић у чамцу, а веровали или не чак је и прасе печено у току регате и то на води у чамцу. Повратак је био око 16.30 часова када су све екипе пристигле. Било је оних који су покретали чамце моторима, а и оних који су веслима и сопственом снагом покретали чамац. По повратку организована је трка чамаца и то од моста на Старој Тиси до плаже, а победила је екипа Тиска багра у категорији спорих чамаца и син и отац Стефан и Боривој Драгин у конкуренцији брзих чамаца. После трке организован је ручак на плажи, а служен је пасуљ за све учеснике којима је и требало јако јело да поврате снагу после напорног дана. Председник веслачког клуба, Иван Туцаков, један од главних криваца за ову манифестацију је рекао да је задовољан и да број учесника најбоље говори о регати. Као и увек, било је и оних који су незадовољни па су чланови клуба веслача ставили примедбу на исход и организацију трке. Они сматрају били ометени да се такмиче у фер борби. Дружење је увече настављено у кафе пицерији „Davidoff“ где су подељене награде и пехари најуспешнијима, а затим се уз музику дружило да раних јутарњих сати у одличном расположењу. Уствари, сви учесници су победили јер су учествовали у овој предивној манифестацији.

        На води регату су обезбеђивали припадници рибочуварске службе овог заштићеног парка природе, а у организацији ове манифестације поред Веслачког клуба учествовали су: Месна заједница Чуруг, општина Жабаљ, кафе-пицерија „Davidoff“ и многи други спонзори и донатори.

Посетите сајт www.curuskaregata.com

10. Aug 2009.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0205s