Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

Културно-уметничко друштво „Радивој Ћирпанов“

        Фолклорна секција Културно-уметничког друштва „Радивој Ћирпанов“ је по бројности била највећа секција. Од 1953. године, када је основана фолклорна секција је имала играче узраста од 10 и старијих година. Те године прву групу играча у фолклорну секцију окупила је Љубинка Мирков. Помоћник кореографа и хармоникаш је био Александар Ердевик - Аца.
        У 1977. години у фолклорну секцију за кореографа долази Драган Никић. Ова фолклорна група са кореографом Никићем постиже запажене резултате на јавним наступима, гостовањима и смотрама. Концерти постају врло популарни, а сале препуне.    
        Осамдесетих година кореографи су били Лаза Пребирачевић, и он успешно води фолклорни ансамбл, а после њега су дошли Миле Вујичин и Небојша Думановић. Тих година КУД „Радивој Ћирпанов“ добија свој дом са довољно простора за рад свих секција. То је Дом културе - смештен у згради бивше здравствене станице, која је адаптирана за потребе Друштва. Има салу за пробе фолклора, салу за тамбураше, за рад управе, гардеробу, клуб салу са рестораном и друге споредне просторије.
       
Данас Друштво „Радивој Ћирпанов“ ради у доста тешким материјалним условима. Недостају финансијска средства за најосновније потребе. Уз помоћ Месне заједнице и појединих донатора, повремено се обнови гардероба, плате дугови па се преживљава. Друштво има око 150 чланова. Фолклорна секција има четири групе: извођачку, предизвођачку и две пионирске, ту је тамбурашки оркестар и вокална група „Чуружанке".

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0238s