Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

Плажа на Тиси

        Чуруг је између два рата имао уређено купалиште (плажу) на Тиси, одмах испод села, лево од прелаза преко реке за Бисерно острво.
        Између два рата купалиште је уредио врло популарни, а у то време предузимљиви млади свештеник Бранко Вакањац. У друштву са учитељима, лекарима, чиновницима и другим људима из Црквеног хора, зими се није устручавао да слободно време проводи у кафани, а лети је био на тиском купалишту које је по његовом плану и личним ангажовањем уређено. Оно је имало скакаоницу (трамбулину), сплав на бурадима и терасу од дасака, а на обали под багремима је сређен травњак, а при води се налазио песак за лежање и сунчање. Ту је било и неколико чамаца приватних власника, којима се возило по Тиси и прелазило преко, где се на самој обали налазио Рељин салаш - летњиковац, где се око велелепне зграде налазио пространи парк, засађен разноврсним дрвећем: боровима и јелом, липом и дивљим кестеном, а и рунделама разнобојног цвећа. Госпођа Љубица Рељин, власница овог излетничког здања и места, радо је примала госте и у њиховом друштву проводила пријатне часове. На овај лепо уређени салаш на домаку села учитељи су доводили своје ученике на излете, а о Ђурђевдану овде се долазило на Ђурђевдански уранак.
        Између два рата мештани Чуруга нису долазили на ово купалиште, они су се купали на свим другим местима. Ту је долазила углавном сеоска интелигенција и школци, омладинци који су били на летњем распусту.
       
После Другог светског рата велики љубитељ Тисе и спортова на води, Стеван Штетин, је ово купалиште обновио и још лепше уредио. У обалу је укопао подрум у коме се увек налазило хладно пиће, терасу над водом је оградио декоративном оградом и на њу поставио столове. Не само да су преко дана долазили купачи, него је овде и увече било пуно гостију. Сада су на купање, поред младих, долазили и старији Чуружани и без устручавања облачили купаће костиме.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0137s