Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

Шах

        Шах се организовано играо од 1937. године, када су одржана и прва првенства места. Прве пријатељске сусрете чурушки шахисти одржали су са суседним местима, пред Други светски рат. Одмах после завршетка Другог светског рата шаховски ентузијасти и играчи окупили су се и покренули активности шах клуба и дали му име „Хајдук“. Између педесетих и шездесетих година, клуб је радио у тешким условима, али се такмичио. Од шездесетих па све до 1971/72. године, клуб је фактички престао са радом, иако се шах и тада играо у Чуругу. Године 1971. у Чуругу се поново покреће рад шах клуба. Уз помоћ Месне заједнице, школе и радних организација, купљени су шах столови и фигуре, окупљени су стари шахисти и клуб је укључен у систем такмичења. Чуруг је постао „најшаховскије" село у Војводини. Чуруг је имао пионирске прваке Војводине и Југославије, појединачно и екипно. Освојено је стотину пехара и разних других титула. Тако је освојено шест титула првака Војводине и две титуле првака Југославије појединачно (девојчице), 19 титула првака Војводине и две титуле првака Југославије (екипно) - девојчице и пуно других и трећих места. Наши пионири су били дванаест пута репрезентативци Војводине и два пута Југославије. Садашња сениорска женска екипа је била првак Војводине за 1999. годину и члан друге савезне лиге.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0219s