Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

Рукомет

        У јесен 1954. године, у оквиру Друштва „Партизан“ у Чуругу је основан рукометни клуб. За кратко време, већ од 1960. године, чурушки рукометаши су у врху војвођанског рукомета. Прву рукометну утакмицу у Чуругу „Хајдук“ је одиграо, са тада познатом екипом рукометног клуба „Железничар“ из Новог Сада. То је било у пролеће 1955. године, на Спасовдан, на чурушку црквену славу. Победили су гости са 34:16. Утакмице у Чуругу су игране на терену који се налазио у дворишту „Партизана“, а изградили су га ученици основне и шегртске школе са својим наставницима. На том терену РК „Хајдук“ је постизао своје прве победе и релативно брзи напредак и успон. Међу рукометним клубовима у околини „Хајдук“ је први добио светла на терену, тако да је већ у шездесетим годинама играо ноћне утакмице под рефлекторима. Касније, на новом терену, у дворишту нове школе, уз помоћ радних организација и Месне заједнице, направљени су електрични стубови са рефлекторима који и данас постоје. Од оснивања до данас никада није престајао са радом. За протекли период одиграо је много пријатељских и међународних утакмица, са врло јаким и цењеним противницима, што доказује колико је екипа била снажна и квалитетна.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0150s