Ова Интернет презнетација је покренута са циљем да поред промоције самог места и МЗ Чуруг омогући и бржу, модернију комуникацију како са грађанима наше месне заједнице тако и са свима другима који су заинтересовани за свакодневна дешавања, као и решавање животних проблема у Чуругу.
         Овде можете пронаћи актуелне информације о раду месне заједнице Чуруг, о дешавањима у нашем месту, а такође и много других занимљивости о њему.
         За оне који нас тек упознају, издвајамо да су у Чуругу рођени Тодор Илић - сликар, Милош Светић - писац, Лазар Пачу - политичар и државник, Јован Туцаков - научник и природњак, Петар Коњовић - композитор. Посебан раритет представља то што је у Чуругу рођено 17 академских сликара...
     
 
Актуелно   Локалне вести   Матичне службе Општина Жабаљ   Систем 48 сати Туристичка понуда    Привреда    Инвестиције   Контакт

 

Актуелно
МЗ Чуруг
Упознајте Чуруг
Привреда
Друштво
Култура
Спорт
Магазин Равница
Контакт

Електронска пошта
Webmail
www.curug.rs


Магазин Равница
Туристичко - пословни информатор Шајкашке
www.ravnica.info

Фудбал

        Фудбал се у Чуругу играо 1914. године, а вероватно и раније. На фотографији из 1914. године на полеђини пише: Прво фудбалско игралиште било је на вашаришту. После Првог светског рата млади Чуруга су од 1924. године наставили да играју фудбал, а 1925. године основање фудбалски клуб „Трговачки“. Фудбалски клуб у Чуругу добио је име „Хајдук“ 1926. године. Првих дана после ослобођења окупили су се преживели фудбалери, они који су се затекли у Чуругу, и почели су са тренинзима. Фудбалски клуб је тада добио ново име „Први пролетер“ и то име је носио око две године, да би опет добио стари назив „Хајдук“. А у своје време име „Хајдук“ је добио по сплитском „Хајдуку“. Педесетих година прошлог века „Хајдук" је био веома јак фудбалски клуб. Играо је у бачко-сремској зони. Године 1961. је играо квалификацију за улазак у Војвођанску лигу, али није успео. Чини се да је период седамдесетих и осамдесетих година прошлог века био у стагнацији чурушког фудбала. Данас ситуација није ништа боља.

 

Кликом на линк "Додајте свој коментар" добићете формулар
путем којег можете написати свој коментар.

Додајте свој коментар

Sanacija crkve sv. Vaznesenja Gospodnjeg
Čurug 2009.

Најновије на сајту:

Састави Савета месних заједница у местима жабаљске општине
Епископ Порфирије освештао ново звоно за Световазнесенски храм у Чуругу
Одржан Збор грађана МЗ Чуруг
Збор грађана Чуруга
Активности МЗ Чуруг у отклањању последица актуелних временских непогода
Извештај о раду Месне заједнице Чуруг у 2010. години
Сеоски турнир у малом фудбалу
Омладинска лига „Rowing“
Завршена Чурушка регата 2009.
Традиционална Чурушка регата

Чурушка регата

executed at 0.0177s